Dansers


Dans voegt echt iets toe in TITUS
Joyce Postma (24) geniet ervan dat ze als choreograaf en danseres mee mag doen aan TITUS. Ze volgde de dansopleiding in Leeuwarden en is inmiddels zes jaar docent bij DansStudio Dokkum. Eén van haar mooiste ervaring tot nu toe was dat ze mee mocht dansen in Bonifatius de Musical in de Bonifatiuskapel. ,,Vooral de samenwerking met de regisseur, acteurs, koor, de mensen van muziek, decor en kostuums is erg leuk om te doen’’, vertelt de danseres die het bijzonder vindt om nu als choreograaf mee te doen aan het muziektheater. De samenwerking met regisseur Bruun Kuijt ervaart Joyce als heel bijzonder. ,,Wij vullen elkaar goed aan. Verder is de muziek belangrijk. Daar begint alles mee. Van muziek krijg je gevoel en sfeer en daar pas ik de bewegingen op aan. De elf dansers vertolken de emoties van het stuk in moderne dans. Van meerdere mensen krijg ik te horen dat onze dans echt iets toevoegt aan de voorstelling. Daar doen wij het voor.’’

Hieronder stellen de dansers van TITUS zich voor:


Charlotte
Mijn naam is Charlotte (27). In 2012 ben ik begonnen met Modern Jazz dans bij DansStudio Dokkum. Inmiddels dans ik in verschillende teams en treed ik met de Productieklas op bij voorstellingen en wedstrijden. Ik geniet ervan om mezelf keer op keer uit te dagen en verder te ontwikkelen. Ik ben er trots op dat ik onderdeel mag zijn van TITUS. Het is voor mij een ultieme kans om andere dansers te ontmoeten, samen te groeien en een prachtige show neer te zetten. Ik ben klaar voor dit nieuwe avontuur! Tot ziens bij TITUS!

Janita
Mijn naam is Janita van Huffel en ben 28 jaar oud. Ik dans mee in Titus omdat ik het heel mooi vind om met dans bij te dragen aan een extra dimensie van het muziektheater. Het gevoel wat je over kunt brengen met dans is wat ik u graag wil laten ervaren. Titus is een mooie ervaring en ben blij dat ik hierin mijn bijdrage mag geven.

Lotte
Mijn naam is Lotte Risselada (22) en ik woon in Dokkum. Momenteel ben ik werkzaam als trainer bij SportStudio Dokkum! Waarom ik mee doe met Titus? Het lijkt me een ontzettende ervaring en vooral superleuk! Ik ben benieuwd hoe het allemaal samen komt. En even serieus. Wanneer krijg je nou nog eens deze kans?!

Marijke
Ik ben Marijke Adema, ik ben 19 jaar en ik  woon in Holwerd. Ik dans mee in de musical Titus omdat dansen iets is waar ik blij van word. Ik vind het leuk dat ik het dansen in deze situatie kan combineren met toneel. Het lijkt mij een uitdaging om niet alleen met de dansers, maar ook met de acteurs en het koor een mooie voorstelling neer te zetten, waar het publiek van kan genieten.

Toscan
Mijn naam is Toscan Verheij. Ik zit op de opleiding Artiest Dans en ik doe mee aan de voorstelling TITUS. Ik vind het vooral erg leuk om nieuwe dingen te ervaren en samen te werken met veel verschillende artiesten. Ik ben een urban en breakdance danser en heb zelf nog nooit in een musical gedanst dus dit lijkt me super tof om te ervaren.

Teodora
Ik ben Teodora Janjić. Ik ben 15 jaar. Ik woon in Dokkum en zit in de derde klas van het VWO op het Dockinga College. Ik doe mee aan Titus de musical, omdat het me een super leuke ervaring lijkt met allemaal leuke en gezellige mensen. Ook ben ik heel erg benieuwd hoe het hele proces loopt om een musical op te zetten. Ik hou ook van uitdagingen en dit project lijkt me een leervolle uitdaging en ervaring.

Chantal

Mijn naam is Chantal Wieringa, Ik ben 26 jaar oud. Ik doe mee aan het muziektheater Titus omdat het me een geweldige uitdaging lijkt. Ik heb eerder aan een soortgelijke productie mee mogen werken en het is fantastisch om te zien hoe alles eerst apart wordt geoefend en uiteindelijk alles bij elkaar komt tot een fantastische voorstelling. Door mee te werken aan het muziektheater doe ik meer ervaring op als danseres en het is een mooie gelegenheid om mijn eigen vaardigheid te onderhouden.

Merel

Mijn naam is Merel de Vries en ik ben 18 jaar jong. Ik woon in het prachtige kleine stadje Dokkum en ik studeer af aan MBO Artiest dans opleiding D’drive in Leeuwarden. Zelf werk ik als dansdocent bij DansStudio Dokkum en daar krijg ik ook dansles van Joyce. Via Joyce hoorde ik dat ze enthousiaste dansers zocht die zich beschikbaar stellen om mee te dansen in deze grote musical! Ik heb zelf de Bonifatius musical gezien en ben dus zeer gemotiveerd.

Muriël
Ik ben Muriël Kok, 39 jaar. Door mijn leven heen heeft dans altijd een rol gespeeld als recreatieve bezigheid. Als kind deed ik klassiek ballet en later moderne dans. Dit is mijn eerste bijdrage aan een muziektheater, een enorme uitdaging en heel inspirerend! De ondertitel ‘tussen stilte en stress’ is een herkenbaar thema. Op zoek zijn naar de rust in jezelf, je eigen kern, middenin de drukte van het hedendaagse leven. En dat mogen uitdragen middels dans is prachtig. Ik heb er veel zin in!

Leonie
Ik ben Leonie de Jong, 17 jaar en ik woon in Dokkum. ik heb altijd al gedanst bij DansStudio Dokkum en vind het erg leuk en gezellig met iedereen. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding Artiest Dans. Ik doe mee aan dit project, omdat dit een heel leuk en nieuw project is. Ook denk dat ik qua dans er veel kan leren. Voor mij is dit ook iets nieuws, ik heb nog nooit zo'n project gehad en ben heel benieuwd hoe zoiets allemaal in zijn werking gaat. Ook hebben we heen hele leuke groep om mee te werken.
 

Partners